2020 FAALİYET RAPORU
Yönetim Kurulu Özet Raporu

Ziraat Katılım Bankası, gereken sorumlulukla hareket ederek 2020 yılında da reel sektöre olan desteğini sürdürmüş, müşterileri için değer yaratma, verimli ve sürdürülebilir büyümelerini sağlama amacıyla finansmana erişimi kolaylaştırarak aktif, kredi, toplanan fonlar ve özkaynak büyüklüğü ile şube ve ATM ağı gibi birçok alanda gelişme ve büyüme göstermiştir.

Küresel ölçekte yaşanan olumsuz ekonomik koşullara rağmen 2020 yılı, Ziraat Katılım Bankası açısından hem büyüme, hem kârlılık açısından olumlu bir yıl olmuştur. Ziraat Katılım Bankası, 2020 yılında başta toplam aktifler ve net kâr olmak üzere birçok alanda sektörde etkisini hissettirmeye devam etmiştir. Banka’nın toplam aktifleri 60,2 milyar TL bilanço büyüklüğüne ulaşmış, net kârı ise 639 milyon TL olmuştur.
Ziraat Katılım bilançosunda etkinlik ve verimliliği odağına alarak çalışmalarına devam etmektedir. Geçen yıla göre %65 artışla 60,2 milyar TL büyüklüğe ulaşan toplam aktifleri ve 639 milyon TL dönem net kârı ile müşterilerine ve ülkemiz ekonomisine uzun soluklu katkı sağlamayı sürdürmektedir.

Ziraat Katılım Bankası müşterilerine uygun maliyetli ve çözüm odaklı ürünler sunmaya devam etmiştir. Sürdürülebilir büyüme prensibiyle hareket eden Banka, nakdi krediler bakiyesini %46 artırarak 42,2 milyar TL seviyesine yükseltmiştir. Nakdi ve gayrinakdi kredilerin toplamı 58,2 milyar TL’ye ulaşmıştır.

Ziraat Katılım, yurt dışındaki ilk şubesini Sudan’ın başkenti Hartum’da açarak; 105 şubesi, 1.261 personeli, 86 ATM, Çağrı Merkezi ve nitelikli teknolojik altyapıya sahip mobil ve internet şubeleriyle, kaliteden ödün vermeden hizmet sunmayı sürdürmüştür.
“Paylaştıkça Daha Fazlası” ilkesi doğrultusunda katılım bankacılığı faaliyetine başlayan ilk kamu sermayeli katılım bankası olan Ziraat Katılım, güçlü sermaye yapısı ile dengeli büyüme ve sürdürülebilir kârlılık ilkeleri çerçevesinde milli ekonomiye katkı sunmaya devam etmektedir. Banka, sektöre dinamizm ve derinlik kazandırma yolunda, katılım bankacılığı prensiplerine uygun ürünleri ile müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

Sürdürülebilir kârlılık ve verimlilik içerisinde büyüyen, finansmana dayalı bilanço yapısı ve müşteri odaklı yapılanma hedefi ile Ziraat Katılım Bankası, müşterilerine ve ülkemize en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Saygılarımızla,

Ziraat Katılım Yönetim Kurulu