2020 FAALİYET RAPORU
Kurumsal Profil

TÜRKİYE’NİN İLK KAMU SERMAYELİ KATILIM BANKASI UNVANINI TAŞIYAN ZİRAAT KATILIM, MÜŞTERİLERİNİN İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERİNİ, EN DOĞRU VE EN UYGUN KANALDAN ÇÖZÜM VE DEĞER ÖNERİLERİNİ SUNARAK CEVAPLAMAKTADIR.

Ziraat Katılım A.Ş. (Ziraat Katılım), tamamı T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından ödenmiş 675.000.000 TL sermayesi ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 15 Ekim 2014 tarih ve 29146 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 10 Ekim 2014 tarih ve 6046 sayılı izniyle kurulmuştur. Banka’nın tescil işlemi, 16 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Ziraat Katılım, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 14 Mayıs 2015 tarih ve 29355 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 12 Mayıs 2015 tarih, 6302 sayılı kararı ile faaliyet izni almıştır. Banka, “Paylaştıkça Daha Fazlası” ilkesiyle 29 Mayıs 2015 tarihinde katılım bankacılığı faaliyetlerine başlamıştır.

Ziraat Katılım, sorunsuz ve sürdürülebilir büyüme stratejisi doğrultusunda faaliyetlerini yürütmektedir. Alanında uzman 1.261 personeli bulunan Banka, yıl içerisinde yurt içinde 11, yurt dışında 1 yeni şubenin açılışıyla coğrafi yaygınlığını daha da geliştirmiş, toplam şube sayısını 105’e yükseltmiştir. Ziraat Katılım, 86 adet ATM’si ve yapılan işlemler içindeki payı sürekli artan mobil kanalları ile katma değeri yüksek ürün, hizmet ve çözümlerini müşterilerine sunmaktadır.

Güçlü sermaye yapısı ile kârlı, sağlıklı ve sürdürülebilir büyümeye odaklı stratejileri, Ziraat Katılım’ın faaliyetlerini destekleyen en önemli unsurlardır. Banka’nın 3,7 milyar TL’ye ulaşan özkaynak büyüklüğü, sürdürülebilir büyüme için gerekli olan gücü sağlamaktadır.
Ziraat Katılım’ın toplam aktifleri 2019 yıl sonuna kıyasla %65 oranında artış göstererek 60,2 milyar TL bilanço büyüklüğüne ulaşmıştır. 2020 yılını istikrarlı büyümeyle tamamlayan Banka’nın net kârı %24’lük büyüme ile 639 milyon TL olmuştur.

Ziraat Katılım; köklü ve sağlam yapısı, çağdaş ve yenilikçi yönetim anlayışı, deneyimli ve uzman personeliyle 157 yıldır Türk bankacılık sektörünün lokomotifi konumundaki Ziraat Bankası ile muhabirlik anlaşması çerçevesinde, güçlü bir iş birliği içerisindedir.

Türkiye’nin en yaygın bankacılık hizmet ağına sahip kurumu olan Ziraat Bankası’nın şube ve ATM’leri, Ziraat Katılım müşterilerine katılım bankacılığı prensiplerine uygun ürün ve hizmetlere kolaylıkla erişim olanağı sağlamaktadır.

Ziraat Katılım; müşterilerine hizmetlerini, geleneksel dağıtım kanalları olan şubelerin dışında, İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılık, Çağrı Merkezi ve Ödeme Sistemleri alanlarındaki yenilikçi uygulamalarıyla, farklı kanallardan da sunmaktadır. Banka; Dijital Bankacılık çalışmaları kapsamında, Ziraat Mobil uygulaması ile müşterilerinin finansal ihtiyaçlarını, en uygun noktalarda ve yüksek müşteri memnuniyeti yaklaşımıyla karşılamaktadır.

Ziraat Katılım’ın sürekli gelişen iş modelinin arkasında müşteri memnuniyeti, dijitalleşme ve verimlilik odaklı yaklaşım yer almaktadır. Etkin, lider ve saygın bir katılım bankası olma yolunda Banka; aktif kalitesinden ödün vermeden, katma değer yaratarak, disiplinli ve sürdürülebilir büyüme stratejisi doğrultusunda, güçlü adımlarla ilerlemektedir.