2020 FAALİYET RAPORU
Genel Müdür’ün Değerlendirmesi

ZİRAAT KATILIM, BÖLGESİNDE OLDUĞU KADAR ULUSLARARASI PİYASALARDA DA ETKİN BİR KATILIM FİNANS KURUMU OLMA VİZYONU DOĞRULTUSUNDAKİ ÇALIŞMALARINI 2020 YILINDA DA TİTİZLİKLE SÜRDÜRMÜŞTÜR.

Değerli Paydaşlarımız,

ZİRAAT KATILIM 2020 YILINDA SAĞLIKLI BİR MALİ PERFORMANS SERGİLEMİŞTİR.

Ziraat Katılım, bölgesinde olduğu kadar uluslararası piyasalarda da etkin bir katılım finans kurumu olma vizyonu doğrultusundaki çalışmalarını 2020 yılında da titizlikle sürdürmüştür.

Sektörünün öncüsü olan Bankamız, 2020 yılını kârlılık ve verimlilik hedefinde kaydettiği sağlıklı büyüme performansı ile tamamlamıştır.

2020 yılı, Covid-19 salgını nedeniyle ekonomik aktivitelerin küresel çapta sekteye uğradığı, üretim, dağıtım ve turizm gibi birçok sektörün olumsuz etkilendiği ve piyasalarda yaşanan dalgalanmaların negatif etkilerinin derinden hissedildiği bir yıl olmuştur. Ziraat Katılım, böylesi bir ortamda doğru yapılandırılmış stratejisi, esnek iş modeli ve güçlü mali yapısı ile hedeflerine ulaşmıştır.

Ziraat Katılım 2020 yıl sonu itibarıyla toplam aktiflerini bir önceki yıl sonuna göre %65 artırarak 60,2 milyar TL bilanço büyüklüğüne ulaşmıştır. Bankamız, müşteri memnuniyetine öncelik veren hizmet anlayışı ve verimlilik odağında yapılandırılmış iş döngüsünün başarılı icrası sonucunda, 2020 yılını 639 milyon TL kâr ile tamamlamıştır.

REEL SEKTÖRÜN FİNANSMANINA SUNDUĞUMUZ DESTEĞİ GİDEREK ARTIRIYORUZ.

Ziraat Katılım, katılım finans sistemine katkıda bulunmak, ekonomimize desteğini artırmak ve daha fazla katma değer oluşturmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini, en doğru kanaldan en uygun çözüm ve değer önerileri sunarak cevaplayan Ziraat Katılım, 2020 yılında KOBİ’ler başta olmak üzere reel sektörün finansmanına desteğini sürdürmüştür.
2020 yıl sonu itibarıyla Ziraat Katılım’ın kullandırdığı nakdi fonlar, bir önceki yıl sonuna göre %46 artarak 42,2 milyar TL’ye, gayri nakdi fonlar %40 büyüme ile 16 milyar TL’ye ulaşmıştır. Ziraat Katılım’ın Türkiye ekonomisine sağladığı toplam destek 58,2 milyar TL seviyesinde gerçekleşmiştir. Toplanan fonlarda ise önceki yıla göre %82 oranında artış sağlanarak 46,4 milyar TL büyüklük elde edilmiştir.

AKTİF KALİTEMİZİ KORUYOR VE GELİŞTİRİYORUZ.

Ziraat Katılım’ın büyüme stratejisini, aktif kalitesini korumayı ve geliştirmeyi öngören bir yaklaşım şekillendirmektedir. Banka’nın tahsis ve fon kullandırım süreçleri ile erken uyarı ve risk izleme altyapısı bu doğrultuda sürekli olarak geliştirilmektedir.

2020 yılında kullandırılan fonlar hızlı büyümesini sürdürmüştür. Etkin risk yönetimi politikalarının uygulandığı bu dönemde, takipteki alacaklar rasyosu sektör ortalamasının oldukça altında kalarak %2,7 seviyesinde gerçekleşmiştir. 2020 yılında Ziraat Katılım’ın sermaye yeterlilik rasyosu ise %14,8 olmuştur.

KİRA SERTİFİKASI İHRAÇLARINDA BAŞARILI SONUÇLAR ELDE ETTİK.

Ziraat Katılım, 2020 yılında toplamda 12,6 milyar TL’ye ulaşan 23 adet kira sertifikası ihracını başarıyla tamamlamıştır. Kaynak yapısını zenginleştirme stratejisinin bir parçası olarak sermaye piyasalarında aktif rol alan Bankamız, iştirakleri Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş. ve ZKB Varlık Kiralama A.Ş. ile yerel piyasada TL cinsinden kira sertifikası ihraçları gerçekleştirmek üzere SPK’dan 12 milyar TL kira sertifikası ihraç tavanı onayı almıştır.

Bu çerçevede, Bankamız kurulduğu tarihten 2020 yılsonuna kadar değişik tutarlı tertipler halinde 25,6 milyar TL’lik ihraç gerçekleştirmiştir.

ZİRAAT KATILIM SUDAN FAALİYETLERİNE BAŞLAMIŞTIR.

Türkiye genelinde şube ağını yaygınlaştıran Ziraat Katılım, yurt dışındaki ilk şubesini Sudan’ın başkenti Hartum’da açmıştır. Afrika kıtasında açılan ilk Türk Bankası olarak Ziraat Katılım Sudan şubemiz, 27 Ağustos 2020 itibarıyla faaliyetlerine başlamıştır. Yeni şubemizin Türkiye ve Sudan arasındaki dış ticaretin gelişimine ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağlamasını ümit ediyoruz.

Ziraat Finans Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ziraat Katılım, sadece Türkiye’de değil, bölgesinde de sinerji oluşturan, sürekli değer üreterek her aşamada paylaştıkça daha fazlasını müşterilerine öneren, evrensel, saygın ve lider bir katılım finans kurumu olma yolunda çalışmalarına devam edecektir.

FİNANSAL ORTAKLIKLAR KURARAK ÜRETİME VE İSTİHDAMA KATKIDA BULUNUYORUZ.

Bankamız, katılım finans sistemi prensipleri çerçevesinde Finansal Ortaklık yoluyla da finansman sağlamaktadır. Ziraat Katılım’ın sermaye ortaklığı ile Türkiye’nin ilk yerli Endüstriyel Enzim Fabrikası LIVZYM Biyoteknoloji, 26 Haziran 2020 tarihinde düzenlenen törenle faaliyetlerine başladı.

LIVZYM, Afrika’dan Rusya’ya kadar olan bölgede kurulan ilk endüstriyel enzim fabrikası konumundadır. Yıllık küresel pazar büyüklüğü 8 milyar ABD doları olan enzimler; gıda, deterjan, kağıt, tekstil, deri ve yem sektörlerinde, teknolojik ara ürün olarak kullanılmaktadır.
Ziraat Katılım olarak LIVZYM yatırımımız ile ithal ikame ürünlerin yurt içerisinde yerli ve milli imkânlarla üretilmesini, istihdama katkı sağlanmasını ve dışa bağımlılığın azaltılmasını hedefliyoruz. LIVZYM Biyoteknoloji ile kurulan Finansal Ortaklığın ülkemizde biyoteknoloji alanındaki diğer girişimlere öncü olması ve üretim kapasitesiyle de ülke ekonomisine katma değer sağlaması beklenmektedir.

Yatırımı ve girişimi desteklemek adına kaynaklarını etkin kullanmaya devam eden Bankamız, Proje Finansmanı ve Finansal Ortaklıklar yollarıyla kârlı ve sürdürülebilir yatırımları gelecek dönemlerde de finanse edecektir. 

EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI PAKETİNE TAM DESTEK SAĞLADIK.

2020 yılının tamamını etkisi altına alan Covid-19 salgınının ekonomik yaşama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle dünya çapında birçok önlem alınmıştır. Ziraat Katılım olarak biz de üretim altyapımızı ve iş gücü piyasamızı ayakta tutmanın, ekonominin tüm paydaşlarının ortak hedefi olduğu inancındayız. Bu yaklaşımla, “Ekonomik İstikrar Kalkanı” hamlesi doğrultusunda, vatandaşlarımızın ve iş dünyamızın bu dönemde nakit akışlarında yaşayabilecekleri bozulmaya karşı önemli destekler uygulamaya alınmıştır.

Bu kapsamda; ticari ve bireysel müşterilerin taksit erteleme taleplerini alarak, nakit akışı bozulan veya bozulması öngörülen ve buna bağlı ödeme sorunu yaşayabilecek müşterilerimizin mevcut finansmanlarının uygun vadeli yapılandırma uygulamalarını devreye soktuk.
Personel maaşlarını Bankamız üzerinden ödeyen firmaların 2020 Şubat ayı sonundaki istihdamlarını korumaları kaydıyla; ihtiyaç duymaları halinde 3 aylık personel maaş gideri kadar ilave limit imkânı sağladık.

Bankamızda finansman limiti olan müşterilerimizin mevcut koşullar nedeniyle oluşabilecek işletme sermayesi ve Doğrudan Borçlandırma Sistemi’ne yönelik ilave limit ihtiyaçlarını ivedilikle karşıladık.

İŞE DEVAM FİNANSMAN DESTEĞİ PAKETİNİ HAYATA GEÇİRDİK.

Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında salgından doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen Bankamız tüzel müşterilerinin ekonomik ihtiyaçlarının uygun koşulda finanse edilebilmesi amacıyla KGF ile Bankamız arasında protokol imzalanmıştır.

Hazine Destekli Kefalet Sistemi çerçevesinde KGF teminatlı finansman imkânı sağlayan “İşe Devam Finansman Desteği Paketi” oluşturduk. 2020 Şubat sonu itibarıyla kayıtlı çalışan sayılarını koruyan ve azaltma yapmayan, salgından doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen gerçek/tüzel kişi işletmeler söz konusu destek paketinden faydalanmaya başladılar.

ÇEK ÖDEMELİ DESTEK PAKETİ OLUŞTURDUK.

Yine KGF ile Bankamız arasında imzalanan protokol çerçevesinde, ticari faaliyetlerinde çek ödeme aracını kullanan, çek keşidecisi tüzel müşterilerin ticari faaliyetlerini devam ettirebilmelerine katkıda bulunmayı hedefledik.

Müşterilerimize, ödemekle yükümlü oldukları çek bedelleri için uygun finansman kaynağı kullandırmak üzere, Hazine Destekli Kefalet Sistemi çerçevesinde KGF teminatlı “Çek Ödeme Destek Paketi” oluşturduk. Çek keşidecisi olan ve salgından doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen gerçek/tüzel kişi müşterilerimizi, söz konusu destek paketinden faydalandırdık.

DESTEK PAKETLERİMİZİN TUTARI 5 MİLYAR TL’YE ULAŞTI.

Hazine Destekli Kefalet Sistemi çerçevesinde KGF teminatlı finansman olanağı sunan “İşe Devam Finansman Destek Paketi” ve “Çek Ödeme Destek Paketi” uygulamalarımız kapsamında müşterilerimize 5 milyar TL tutarında finansman sağladık. Bu finansman paketleri dâhilinde müşterilerimizin personel maaş ödemelerinden çek ödemelerine; hammadde alımlarından hizmet alımlarına kadar pek çok ihtiyacını, çok uygun kâr payı oranları ve ödemesiz dönemli finansman imkânları ile karşıladık.

TURİZM DESTEK FİNANSMAN PAKETİ HAZIRLANDI.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile bu işletmelerin tedarikçilerinin sözleşme veya faturaya bağlı mal alımı konulu nakit veya TL teminat mektubu ile sabit giderlerinin ve maaş/kira ödemelerine yönelik harcamalarının karşılanması amacıyla Hazine Destekli Kefalet Sistemi çerçevesinde KGF teminatlı “Turizm Destek Finansman Paketi” hazırlandı.

Bu paket kapsamında müşterilerimize 1 yıla kadar ödemesiz ve cazip kâr payı oranları ile sunmuş olduğumuz destek miktarı 170 milyon TL’yi aşmış bulunmaktadır.

KOBİ’LERE FİNANSMAN DESTEĞİ SAĞLANDI.

Kredi Garanti Fonu ile Bankamız arasında daha önce imzalanan kurum özkaynak kefaletlerine ilişkin protokol kapsamında KOBİ’lerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin sağlanması ile girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi amaçlanmıştır.

2020 yılında ise KOBİ’lerin finansmana erişiminin desteklenmesine yönelik “KGF COSME 2. Dönem Programı PGS Özkaynak” alt protokolü imzalanmıştır. Bu program kapsamında; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş, KOBİ tanımına haiz gerçek ve tüzel kişi işletmelere, azami 12 ay ödemesiz dönemli finansman desteği programı uygulamaya alınmıştır.

5 BİN MÜŞTERİMİZ TEMEL İHTİYAÇ DESTEK FİNANSMANINDAN FAYDALANDI.

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında; salgından doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen bireysel müşterilerimizin sağlık, kira, fatura (elektrik, su, doğalgaz) gibi temel ihtiyaçlarının uygun koşulda finanse edilebilmesi amacıyla Hazine Destekli Kefalet Sistemi çerçevesinde KGF teminatlı “Temel İhtiyaç Destek Finansmanı” hazırladık. 5 bini aşkın müşterimiz bu finansman desteğinden faydalandırılmıştır.

AFET BÖLGELERİNE DESTEK SAĞLADIK.

Elazığ ve Malatya illerinde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem felaketinden etkilenen işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla KOSGEB ile Bankamız arasında “Elazığ ve Malatya Acil Destek Kredisi Protokolü” imzalanmıştır.

Protokol kapsamında, birinci derecede yakınını kaybeden Bankamız müşterilerinin tüm finansman borçlarının silinmesi, ikamet ettiği konutu veya faaliyet gösterdiği iş yeri yıkılan veya ağır hasar gören müşterilerimizin taksitli ticari/bireysel finansmanlarının kâr paysız 6 ay ile bir yıl süre arasında ertelenmesi sağlanmıştır.

Ayrıca, deprem nedeniyle ekonomik hayatta yaşanan olumsuzluklardan etkilenen söz konusu il ve ilçelerde bulunan müşterilerimizin bireysel ve ticari finansman taksitleri, üç ay kâr paysız olarak ertelenmiştir.

İSTANBUL ALTIN RAFİNERİSİ İLE KAD-SİS PROTOKOLÜ İMZALANDI.

4 Ağustos 2020 tarihinde Bankamız ile İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş. (İAR) arasında Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi’ne (KAD-SİS) ilişkin protokol imzalanmıştır. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önderliğinde kamu bankalarının paydaş olduğu
KAD-SİS projesi ile hurda altın toplama faaliyetlerinin artırılması, daha geniş kitlelere ulaşılması ve yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amaçlanmaktadır.

Bu sisteme geçiş ile birlikte müşterilerimizin yastık altındaki altınlarının, İAR anlaşmalı kuyumcular (ADN) üzerinden özel yazılım ve donanımlar ile Banka hesaplarına geçmesi 26 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla sağlanmıştır.

Hali hazırda Bankamız şubelerinde görevlendirilen sınırlı sayıdaki eksper ile belirli zamanlarda altın toplama günleri düzenlenmekteydi. KAD-SİS ile ülke genelinde İstanbul Altın Rafinerisi’nin anlaşmalı kuyumcuları aracılığıyla hafta sonu da dâhil olmak üzere fiziki altın toplama işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

ZİRAAT KATILIM OLARAK ÖDEME SİSTEMLERİ ALANINDA OLDUKÇA HAREKETLİ BİR YIL GEÇİRDİK. ÖZELLİKLE COVID-19 SALGINI İLE TÜKETİCİLERİN ALIŞVERİŞ TARZI VE ÖDEME YÖNTEMLERİNDEKİ DEĞİŞİMLER DOĞRULTUSUNDAKİ ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERDİK.

ZİRAAT KATILIM BANKKART HAYATA GEÇİRİLDİ.

Ziraat Katılım olarak Ödeme Sistemleri alanında oldukça hareketli bir yıl geçirdik. Özellikle Covid-19 salgını ile tüketicilerin alışveriş tarzı ve ödeme yöntemlerindeki değişimler doğrultusundaki çalışmalarımıza hız verdik.

Ödeme tercihlerinde bu dönemde hız ve hijyenin en önemli unsurlar olması, mevcut ürünlerimiz ile yeni geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerin şekillendirilmesinde önemli rol oynadı.

2020 yılı, Bankamızın ilk kredi kartı ürününü piyasaya sunmamız açısından bizim için özel bir yıl oldu. Bankkart markası altında müşterilerimizin birçok özellik ve avantajdan yararlanabileceği bir kart ürününü müşterilerimize sunmuş olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Salgın ve sektördeki yoğun rekabete rağmen kartımıza gelen müşteri talep ve geri bildirimleri memnuniyet verici bir düzeydedir. Müşterilerimizden aldığımız her türlü geri bildirimi değerlendirerek müşterilerimize fayda sağlayacak yeni özellik ve teknolojilere uyum konusunda sağlam adımlar atmaktayız.

WEB SİTEMİZ YENİLENDİ.

Ziraat Katılım’ın dijitalleşme stratejisi doğrultusunda tamamen Açık Kaynak Kod ile geliştirilmiş Kurumsal web sitesi, müşteri deneyimi ve yenilikçi tasarımlar göz önünde bulundurularak yenilenmiştir.

Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda, web sitemize gelişmiş arama seçenekleri, kullanıcı odaklı menüler eklenerek kullanıma sunulmuştur.

Ziraat Katılım; açık kaynak kod yazılımlar ile yazılım alanında değer üretmeyi, sürdürülebilir dijital dönüşüm oluşturmayı ve küresel teknolojilere etkin çözümler getirmeyi amaçlamaktadır.

Bankamız, Türkiye’de yazılım ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmak üzere, web sitesinde açık kaynak kod tabanlı yazılım stratejisini hayata geçirerek altyapısını da yenilemiştir.

FAST SİSTEMİ İLE 7/24 PARA TRANSFERİ İMKÂNI

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) olarak adlandırılan yeni ödeme sistemi; T.C. Merkez Bankası’nın “Kolay Adres” uygulaması ile hesap numarası veya uzun IBAN numarasına gerek kalmadan cep telefonu, e-posta, T.C. kimlik numarası ve pasaport numarası gibi anahtar bilgileri kullanarak hızlı ve kolay para transferi olanağı sunmaktadır.

Ziraat Katılım, söz konusu transferleri 7/24 gerçekleştirme imkânı sağlayan FAST sisteminde yer almaktadır.

DİJİTAL ONAY PROJESİ KULLANIMA SUNULDU.

Şubelerimizde, müşterilerimizden imza ile alınan formların, Mobil Bankacılık ve Mobil Onay imkânlarını kullanarak müşterilerce onaylanmasını sağlayan “Dijital Onay” projesi bireysel müşterilerimizin kullanımına sunulmuştur. İnternet ve Mobil Bankacılık kanal kaydının, artık başvuru formuna gerek olmadan müşteriye gönderilen SMS kodu ile şubeden yapılabilmesi sağlanmıştır.

FİNANS ALANINDAKİ PROJELERE API DESTEĞİ SAĞLANDI.

Bankacılık ve finans alanında uygulama geliştirmeyi hedefleyen kişi veya kuruluşlara; uygulama geliştirme çalışmalarını yürütebilmeleri, bankacılık ve finans alanında fikri veya projesi olan tüm girişimcilerin bu altyapıyı kullanarak en yenilikçi ve trend uygulamalar geliştirebilmeleri amacıyla Bankacılık Servislerimizi (API) dış müşterilerimize açacak altyapı çalışmaları tamamlanmıştır.

AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİMİZ TÜM ŞUBELERİMİZDE TAMAMLANDI.

“Teknolojide Millileşme” stratejisi kapsamında, istemci bilgisayarında açık kaynaklı işletim sistemine göç çalışmalarımız tüm şubelerimizde tamamlanmıştır. Bu çalışmayla, istemci bilgisayarlarında performans artışı ile birlikte donanım maliyetlerinde azalma ve çok yakın zamanda işletim sistemi yazılım lisans maliyetlerinin ortadan kalkması hedeflenmektedir.

Ayrıca açık kaynak kodlu video konferans sistemi hayata geçirilmiş, açık kaynak dosya paylaşım sistemi olan depo ürünü ile kurum içi/dışı dosya gönderimi sağlanmış ve açık kaynak varlık envanteri ve konfigürasyon yönetim süreç ve sistemleri uygulamaya alınmıştır.

MÜŞTERİLERİMİZ VE ÇALIŞANLARIMIZ İÇİN COVID-19 TEDBİRLERİ HAYATA GEÇİRİLDİ.

Ziraat Katılım, 2020 yılı Mart ayından bu yana tüm dünyayı tamamen etkisi altına alan Covid-19 salgını kapsamında müşterilerinin ve çalışanlarının virüsten etkilenmemeleri için gereken tüm tedbirleri almış, kaliteden ödün vermeden müşterilerine etkin hizmet sağlamıştır.
Tüm Banka personelinin uzaktan çalışabilmesi için merkezi altyapılar güçlendirilmiş ve son kullanıcıya gerekli yazılım ve donanım teçhizatları kurularak teslim edilmiştir. Bankamızın Genel Müdürlük birimlerinde ve tüm şubelerde Covid-19 kapsamında alınan önlemler titizlikle uygulanmıştır.

MİLLİ DEĞERLERİMİZİN ÖNEMLİ VE VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASI OLAN “PAYLAŞMA” RUHUNU ESAS ALARAK OLUŞTURULAN VE “PAYLAŞTIKÇA DAHA FAZLASI” SLOGANI İLE YOLA ÇIKAN ZİRAAT KATILIM’IN ÇATISI ALTINDA VEFA GRUBU OLUŞTURULMUŞTUR.

ZİRAAT KATILIM VEFA GRUBU KURULDU.

Milli değerlerimizin önemli ve vazgeçilmez bir parçası olan “paylaşma” ruhunu esas alarak oluşturulan ve “Paylaştıkça Daha Fazlası” sloganı ile yola çıkan Ziraat Katılım’ın çatısı altında Vefa Grubu oluşturulmuştur.

Vefa Grubu; ülke çapında yaşanacak her türlü afetler ile diğer olağanüstü hallerde veya kaza, yangın, ağır hastalık, ölüm gibi hayatın içerisinde karşılaşılabilecek zorluklarda, mağduriyetin oluştuğu anda ihtiyaç duyanların yanlarında olmak ve dayanışmak amacıyla kurulmuştur. Vefa Grubu aynı zamanda çalışma arkadaşlarımızın, ferdi olarak ya da aileleri ile birlikte maruz kalabilecekleri olumsuzluklarda da sorumluluk alacaktır.

Ziraat Katılım, Vefa Grubu aracılığıyla Türkiye genelinde sosyal sorumluluk faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir. 2020 yılında Elazığ ve Malatya’da oluşan depremler nedeniyle bölgede ve eş zamanlı olarak İstanbul’da Kâğıthane-Başakşehir-Ümraniye-Sultanbeyli-Pendik-Kartal ilçelerinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Pandemi döneminde dayanışma duygusuyla hareket eden Ziraat Katılım Vefa Grubu, Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim gören öğrencilere katkı için Türkiye genelinde 8 farklı il 25 ilçede tablet dağıtımı yapmıştır. Ziraat Katılım Vefa Grubu’nun sosyal sorumluluk kapsamındaki faaliyetleri gelecekte de devam edecektir.

İNSAN KAYNAĞIMIZA YENİ KATILIMLAR OLDU.

Ziraat Katılım, en değerli varlığı olarak kabul ettiği insan kaynağını, 2020 yılındaki yeni katılımlarla zenginleştirmiştir.

Bankamızın organizasyon yapısını hızla genişlettiğimiz 2020 yılında, şube ve genel müdürlük birimlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda 177 yeni çalışma arkadaşımız aramıza katılmış, yıl sonu itibarıyla personel sayımız 1.261’e ulaşmıştır.

Ziraat Katılım şube ağına 2020 yılı içerisinde yurt içinde 11 yeni şube, yurt dışında ise 1 şube daha eklenmiş; toplam şube sayımız 105 olmuştur.

TÜM PAYDAŞLARIMIZA, BAŞARILARIMIZA SUNDUKLARI KATKILAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ziraat Katılım olarak, değerlerimiz ve etik ilkelerimiz çerçevesinde, reel ekonomiye katkımızı daha da artırmak amacıyla özverili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Türkiye ekonomisine artan oranda değer üretmeyi ve sürdürülebilir kalkınmayı çok yönlü desteklemeyi, nihai hedefimiz olarak belirledik. Bu hedef doğrultusunda, katılım finans sistemini yaygınlaştırma projelerimize kararlılıkla devam edeceğiz.

Çalışanlarımız başta olmak üzere, elde ettiğimiz başarılı sonuçlara katkıda bulunan bütün paydaşlarımıza şahsım ve Ziraat Katılım yönetim ekibi adına teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Metin ÖZDEMİR
Genel Müdür