2019 FAALİYET RAPORU
İç Sistemler Kapsamındaki Yöneticiler

Adı Soyadı

Görevi

Eğitim Durumu

Fahri ÇELİK

Teftiş Kurulu Başkanı

Yüksek Lisans

Osman ÇETİNER

İç Kontrol ve Uyum Bölüm Başkanı

Lisans

Seher Elif EKİCİ

Risk Yönetimi Bölüm Başkanı

Lisans

Fahri ÇELİK

Teftiş Kurulu Başkanı

1969 yılında Ankara’da doğmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden mezun olmuştur. 2009 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, İşletme yüksek lisansını tamamlamıştır. Bankacılığa 1997 yılında Akbank’ta müfettiş yardımcısı olarak başlamış, sırasıyla Müfettiş, Kurumsal Şube müdür yardımcısı ve şube müdürü olarak görev yapmıştır. 2013 yılında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Topkapı Girişimci Dinamik Şubesine müdür olarak atanmış, 29 Haziran 2015 tarihinde Ziraat Katılım Mecidiyeköy Şube Yöneticisi olarak göreve başlamıştır. 16 Aralık 2017 tarihinde Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanı olarak göreve atanmıştır.

Osman ÇETİNER

İç Kontrol ve Uyum Bölüm Başkanı

1973 yılında Antalya’da doğmuştur. Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi, Maliye Bölümü’nden mezun olmuştur. 2005 yılında SMMM belgesini almıştır. 2014 yılında Kamu Gözetim Kurumu tarafından verilmiş Bağımsız Denetçi yetkisine sahip olmuştur. Bankacılık kariyerine 1999 yılında Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’de Mali İşler Servisinde Muhasebe Uzman Yardımcısı olarak başlamıştır. Kuveyt Türk Katılım Bankası’nda 7 yılı yöneticilik olmak üzere 16 yıl çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2010 yılında Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından çıkarılan Türkiye’nin ilk kira sertifikası ihracında rol almıştır. Ziraat Katılım Bankası’nın kuruluş aşamasında görev alarak 8 Nisan 2015 tarihinde Ziraat Katılım Bankası A.Ş.’de Finansal Koordinasyon Bölüm Başkanı olarak göreve başlamıştır. 20 Aralık 2017 tarihinden itibaren Ziraat Katılım Bankası A.Ş. İç Kontrol ve Uyum Bölüm Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Seher Elif EKİCİ

Risk Yönetimi Bölüm Başkanı

1981 yılında İstanbul’da doğmuştur. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi, İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. 2009 yılında SMMM belgesini almıştır. Profesyonel iş hayatına 2003 yılında KPMG Bağımsız Denetim firmasında başlamıştır. 2003-2004 yılları arasında denetçi olarak görev yapmıştır. Bankacılık kariyerine 2005 yılında Anadolu Finans Kurumu’nun Mali İşler Müdürlüğüne bağlı Mali Kontrol servisinde başlamıştır. Anadolu Finans Kurumu ile Family Finans Kurumu’nun birleşme çalışmalarında yer almıştır. 2007 yılından itibaren Türkiye Finans Katılım Bankası’nın Risk Yönetimi Merkezi Başkanlığında sırasıyla Uzman, Yönetmen, Yönetici unvanları ile 2015 yılına kadar görev almıştır. 3 Şubat 2015 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürlük Emrinde Yönetici olarak göreve başladı. Ziraat Katılım Bankası’nın kuruluş aşamasında görev alarak 23 Haziran 2015 tarihinden itibaren Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Risk Yönetimi Bölüm Başkanı olarak görevine devam etmektedir.