2019 FAALİYET RAPORU
Yönetim Kurulu Özet Raporu

Küresel piyasalarda ABD ve Çin ticaret müzakeresine yönelik belirsiz ortamın sürmesi, jeopolitik gerginliklerin devam etmesi, küresel ekonomiye yönelik kaygıların ve Brexit’e yönelik anlaşmazlıkların etkisinde gelişmiş ülke merkez bankalarının genişleme yönlü para piyasalarına yön vermesi, 2019 yılındaki temel gelişmeler olarak öne çıkmıştır.

Türkiye ekonomisi, 2019 yılında coğrafi ekonomik gelişmeler ve jeopolitik gerginliklere rağmen, ekonomi yönetiminin dengelenme sürecine yönelik olarak açıkladığı yapısal dönüşümler kapsamında hayata geçirileceği vurgulanan teşvik paketlerinin etkisi ve finansal saldırıları önlemeye yönelik müdahaleler sayesinde toparlanma yaşarken, yılın üçüncü çeyreği itibarıyla yeniden büyüme patikasına yönelmiştir.

Yaşanan bu dengelenme süreci ile birlikte 2019 yılı, Ziraat Katılım açısından hem büyüme, hem kârlılık açısından olumlu bir yıl olmuştur. Ziraat Katılım, 2019 yılında başta toplam aktifler ve net kâr olmak üzere birçok alanda sektörde etkisini hissettirmeye devam etmiştir. Banka’nın toplam aktifleri 36,4 milyar TL bilanço büyüklüğüne ulaşmış, net kârı ise 516,7 milyon TL olmuştur.

Ziraat Katılım müşterilerine uygun maliyetli ve çözüm odaklı ürünler sunmaya devam etmiştir. Sürdürülebilir büyüme prensibiyle hareket eden Banka, nakdi krediler bakiyesini %63 artırarak 28,9 milyar TL seviyesine yükseltmiştir. Nakdi ve gayrinakdi kredilerin toplamı 40,2 milyar TL’ye ulaşmıştır.

Ziraat Katılım 2019 yılında, 93 şube, 1.129 personel, 75 ATM, Çağrı Merkezi ve nitelikli teknolojik altyapıya sahip mobil ve internet şubeleriyle, kaliteden ödün vermeden hizmet sunmayı sürdürmüştür.

“Paylaştıkça Daha Fazlası” ilkesi doğrultusunda katılım bankacılığı faaliyetine başlayan ilk kamu sermayeli katılım bankası olan Ziraat Katılım, güçlü sermaye yapısı ile dengeli büyüme ve sürdürülebilir kârlılık ilkeleri çerçevesinde milli ekonomiye katkı sunmaya devam etmektedir. Banka, sektöre dinamizm ve derinlik kazandırma yolunda, İslami bankacılık prensiplerine uygun ürünleri ile müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

Sürdürülebilir kârlılık ve verimlilik içerisinde büyüyen, finansmana dayalı bilanço yapısı ve müşteri odaklı yapılanma hedefi ile Ziraat Katılım, müşterilerine ve ülkemize en iyi hizmeti sunmak için paylaştıkça daha fazlası ilkesinin yüklediği sorumlulukların bilincinde olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Saygılarımızla,

Ziraat Katılım Yönetim Kurulu