2019 FAALİYET RAPORU
İnsan Kaynakları Uygulamaları ve Politikaları ile 2020 Yılına İlişkin Beklentiler

Ziraat Katılım İnsan Kaynakları; personelin sürdürülebilir verimlilik, müşteri odaklılık ve kârlılık ilkelerine bağlı olarak çalışmasını sağlayarak, gelişim ve değişimini desteklemektedir. Bu desteklemeleri yaparken değişen dünyanın sunmakta olduğu teknolojik imkanları takip ederek işe alım, kariyer ve yetenek yönetimi süreçlerinde bu teknolojiyi uçtan uca ve artan oranda uygulamaya devam edecektir.

Şubelerin etkin bir hizmet sunmasını sağlamak amacıyla; İnsan Kaynakları’nın şube çalışanlarının yanında olması bilinciyle; şube çalışanlarının sorunlarını gidermek, önerilerini öğrenmek amacıyla şube ziyaretleri yapılması planlanmıştır.

Çalışan memnuniyetinin giderek önemli hale geldiği günümüz iş hayatında, yılın belli döneminde gerçekleştirilen iç müşteri memnuniyetine yönelik anket sonuçlarından tespit edilen düzenleme ve uygulamalar hayata geçirilecektir.

Ziraat Katılım, iç müşteri memnuniyet anketlerinin yanı sıra yılın her döneminde çalışanlarının önerilerini ve geri bildirimlerini almak adına faaliyete geçirdiği Öneri Sistemi’nin etkinliğini artırmak üzere çalışmalara hız verecek, iletilen önerilerin üst yönetimin de yer alacağı Komite tarafından değerlendirilmesini sağlayacaktır.

Uluslararası iletişimin kaçınılmaz olduğu ve önemini her geçen gün artırdığı günümüz dünyası göz önünde bulundurularak, özellikle yabancı dil ihtiyacı olan birimlere katkı sağlamak ve insan kaynağının daha nitelikli hale gelmesi amacıyla tüm çalışanlara yönelik İngilizce eğitim desteği sağlanması planlanmaktadır.

Ziraat Katılım, çalışanlarının kişisel ve yönetsel yetkinliklerini artırmak adına çalışanlarına yönelik koçluk ve mentörlük uygulamalarını hayata geçirmeyi hedeflemektedir.

Ziraat Katılım, kurum içi adaletin sağlanması, çalışanların daha verimli faaliyet göstermesi ve kendini geliştirmesi amacıyla kurum içi performans yönetimini geçtiğimiz dönemlerde uygulamaya almıştır. Banka, önümüzdeki dönemde de çalışmaları ile öne çıkan çalışanlarına yönelik yeni ödüllendirme uygulamalarını hayata geçirmeyi planlamaktadır.