2019 FAALİYET RAPORU
2019 Yılında Öne Çıkanlar

YENİ ORTAK YATIRIM “YÜNSA”

Kârlı ve sürdürülebilir yatırımları destekleyen Ziraat Katılım, bu doğrultuda şekillendirilen yatırımlar ile paydaşlarına ve Türkiye’ye sağlanacak faydanın artırılmasını amaçlamaktadır. Banka; etkin ve çeşitlendirilmiş kaynak yapısına sahip olma özelliği taşıyan “Ortak Yatırımlar Modeli” kapsamında, Avrupa’nın tek çatı altında üretim yapan en büyük, dünyanın ise 5. büyük yünlü kumaş üreticisi olan Yünsa’nın sermayesinin %57,88’ini temsil eden hisseleri, ortaklığımız Sürmegöz Tekstil Yatırım A.Ş. ile Hacı Ömer Sabancı Holding’den satın alınmıştır.

STEVIE AWARDS’TA 3 ÖDÜL BİRDEN

Ziraat Katılım, uluslararası standartlarda başarılı kuruluşları, proje ve çalışmaları ödüllendiren iş ödülleri programı Stevie Awards’ta 3 ödül birden almıştır. Banka; Bankacılık alanında gümüş, Finansal Hizmetler alanında bronz ve yine Bankacılık alanında, halk oylaması neticesinde belirlenen People Choice ödülünün sahibi olmuştur.

SOSYAL MEDYANIN EN ETKİN KATILIM BANKASI

BoomSonar ve Marketing Türkiye iş birliğinde organize edilen, sosyal medyaya damgasını vuran marka, ajans, proje ve kişilerin 33 bin marka ve 12 milyar etkileşim içerisinden değerlendirildiği Sosyal Media Awards Turkey 2019’da Ziraat Katılım, sosyal medyanın en etkin katılım bankası ödülüne layık görülmüştür.

ALFA AWARDS-EN İYİ MÜŞTERİ DENEYİMİ SAĞLAYAN KATILIM BANKASI ÖDÜLÜ

Ziraat Katılım, 2019 yılında, Marketing Türkiye adına AKADEMETRE Research Company tarafından 12 ilde, 3 ana ve 14 alt kriterde, 1.200 kişiyle yüz yüze yapılan anket sonucunda, katılım bankacılığı sektörünün Müşteri Markası (Customer Brand) olarak seçilmiştir. Söz konusu anketle, Banka’nın yıl içinde yürüttüğü, müşterilerine kusursuz deneyim sunan çalışma ve çabalarının tüketiciler tarafından takdir edildiği kanıtlanmıştır.

TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞME “BANKA- FİNANSAL KİRALAMA ŞİRKETİ”

Benzer alanda faaliyet gösteren şirketlerin, ülkemiz için daha fazla değer yaratmaları ve rekabet üstünlüklerinin pekiştirilmesi amacıyla tek çatı altında birleşmeleri, bu sayede hem operasyonel maliyetlerin düşürülmesi hem de verimin artırılması amaçlanmıştır. Bu çerçevede, birçok sektöre finansman sağlayan Ziraat Leasing A.Ş.’nin, 1 Mart 2019 tarihinden itibaren Devir yolu ile birleşme kapsamında faaliyetlerini Ziraat Katılım bünyesi altında sürdürmesine karar verilmiştir.

ZİRAAT KATILIM’IN 84. ŞUBESİ: TRAKYA KURUMSAL

Ziraat Katılım’ın 84. şubesi olan Trakya Kurumsal Şubesi, 21 Haziran 2019 tarihi itibarıyla müşterilerine hizmet sunmaya başlamıştır. Açılışta; Ziraat Katılım Genel Müdürü Sayın Metin Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Cemalettin Başlı, Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Sayın Temel Tayyar Yeşil, Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Sayın Osman Karakütük, Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Ahmet Ortatepe’nin yanı sıra çok sayıda üst düzey yönetici ile şube yönetimi hazır bulunmuştur.

ZİRAAT FİNANS GRUBU VİZYON 2020

Ziraat Finans Grubu Vizyon 2020 toplantısı 23 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilmiştir. Grubun 2020 yılı Vizyon ve Hedeflerinin irdelendiği toplantıya, Ziraat Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Aydın, Genel Müdür Sayın Metin Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ziraat Finans Grubu üst düzey yöneticileri, Bölüm Başkanları, Genel Müdürlük Servis Yöneticileri ve Şube Yöneticileri katılmıştır.