2019 FAALİYET RAPORU
Ziraat Katılım Üst Yönetimi

Dr. Ahmet ORTATEPE

Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcısı

1968 yılında Adana’da doğmuştur. 1990 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde, Doktora eğitimini ise 2001 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamlamıştır. Bankacılığa 1991 yılında Pamukbank’ta Kambiyo Memuru olarak başlamış olup aynı bankada 2001 yılında Şube Yöneticiliğine atanmıştır. 2003 yılında Türk Ekonomi Bankası’nda Ticari Şube Müdürü olarak görevini sürdürmüştür. 2013 yılında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Dolayoba Ticari Şube, Şişli Kurumsal Şube Müdürlüğü görevlerinden sonra 2016’da Kurumsal Krediler Tahsis ve Yönetimi Bölüm Başkanlığı’na atanan Dr. Ahmet Ortatepe, 2018 yılında Ziraat Finansal Kiralama A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yapmıştır. Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de, 2018 yılından itibaren Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmekte olan Dr. Ahmet Ortatepe, 6 Mayıs 2019 tarihinden itibaren Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

Mehmet Said GÜL

Bilgi Teknolojileri ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı

1973 yılında Kahramanmaraş’ta doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden 1995 yılında mezun olmuştur. 1997 yılından Anadolu Finans Kurumu’nda bankacılık hayatına başlamıştır. Sistem analisti ve yazılım geliştirme servis yöneticiliği görevlerinde bulunduktan sonra 2006 yılında Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. Yazılım Geliştirme Yöneticisi olarak görevine devam etmiştir. 2009 yılından itibaren Bilgi Sistemleri Koordinasyon Müdürü olarak çalışmıştır. 2014 yılında Ziraat Katılım Bankası’nın kuruluş aşamasında görev alarak sırasıyla Ziraat Bankası’nda Danışman ve Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Bilgi Teknolojileri Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 2015 yılında Bilgi Teknolojileri ve Operasyonel İşlemler Grup Başkanlığı görevine atanmıştır. 23 Ağustos 2017 tarihinden itibaren Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Bilgi Teknolojileri ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

Osman KARAKÜTÜK

Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı

1975 yılında Ankara’da doğmuştur. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını Sakarya Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 1998 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bankacılık Genel Müdürlüğü’nde Memur olarak bankacılık kariyerine başlamıştır. 1999 yılında Ziraat Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı unvanıyla göreve başlamış, sırasıyla Müfettiş, Başmüfettiş, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı, Şube Müdürü, İzmir 1. Bölge Yöneticisi, Şube Operasyonları Bölüm Başkanı, Kanal Yönetimi Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 15 Ağustos 2017 tarihinde Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Finansal Koordinasyon ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. 24 Ağustos 2017 tarihinden itibaren Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

Tahir DEMİRKIRAN

Kredi Tahsis ve Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı

1967 yılında İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat Bölümü’nden mezun olmuştur. 1995 yılında Pamukbank T.A.Ş.’de Mali Tahlil ve İstihbarat Uzman Yardımcısı olarak bankacılık kariyerine başlamıştır. Uzman ve Krediler Servis Yöneticiliği pozisyonlarında çalışmıştır. Daha sonra, Türkiye Halkbank A.Ş.’de; Mali Tahlil ve Kredilerde Bölüm Müdürlüğü, Ticari Şube Müdürlüğü ve Ticari Krediler Daire Başkanlığı, Halk Leasing’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılında Ziraat Bankası Perakende Krediler Tahsis ve Yönetimi Grup Başkanı olarak görev yapmıştır. 12 Şubat 2016 tarihinde Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Kredi Tahsis ve Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış ve halen görevine devam etmektedir.

Temel Tayyar YEŞİL

Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı

1971 yılında Samsun’da doğmuştur. Erciyes Üniversitesi İİBF İktisat Bölümünden mezun olmuştur. 1998 yılında Pamukbank T.A.Ş.’de Uzman Yardımcısı olarak bankacılık kariyerine başlamıştır. Daha sonra, Türkiye Halk Bankası A.Ş.’de Krediler ve Proje Değerlendirme bölümlerinde yetkili ve yöneticilik unvanları ile görev yapmıştır. 2010-2012 yılları arasında Kayseri Ticari Şube Müdürü olarak görevine devam etmiştir. 2012 yılında Ziraat Bankası Girişimci Krediler Tahsis ve Yönetimi Bölüm Başkanı, 2016 yılında Bölge Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştur. 18 Temmuz 2017 tarihinde Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış ve halen görevine devam etmektedir.