2018 Faaliyet Raporu
2018 Yılında Öne Çıkanlar

FZK Tanıtım Töreni

Ülkemiz ve bankacılık sektöründe ilk olma özelliği taşıyan “Ortak Yatırımlar Modeli” kapsamında Ziraat Katılım ile Fikssan’ın bir araya gelerek oluşturdukları FZK Mühendislik ve Sinai Yatımlar A.Ş.’nin tanıtım törenine; Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muharrem Karslı, Ziraat Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Aydın, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Yusuf Dağcan, Genel Müdür Sayın Metin Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdür Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Bölüm Yöneticileri ile bankacılık sektörü ve ekonomi dünyası katıldı.

Katılım Bankacılığı Okulu Mezunları

Ziraat Katılım, katılım bankacılığını şekillendiren temel değerler ve ilkeler gibi konuların ele alındığı eğitimde ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde derece ile mezun olan personele Genel Müdür Sayın Metin Özdemir, Ziraat Bankası Üst Yönetiminden Sayın Ali Kılıç ve Hazine ve İç Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Sayın Osman Karakütük mezuniyet plaketlerini takdim etti.

Yılın Yenilikçi Bankası Ödülü

Uluslararası ekonomi ve finans dergisi “Turcomoney”, tarafından Aralık 2018’de düzenlenen Türkiye’ye ve dünyaya değer katanlar ödül töreninde Ziraat Katılım “Yılın Yenilikçi Katılım Bankası” ödülüne layık görüldü.

Alfa Awards-Yılın En iyi Katılım Bankası Ödülü

Ziraat Katılım, 2017 yılında, Marketing Türkiye adına AKADEMETRE Resarch Company tarafından 12 ilde, Türkiye temsili 1.200 kişiyle yüz yüze yapılan anket sonucunda, müşterilerine sunduğu kusursuz deneyim ile Katılım Bankacılığı Sektörü’nün Müşteri Markası (Customer Brand) seçildi.

Bonds & Loans Ödülleri

Manisa Sağlık Kampüsü proje finansmanı sendikasyonuna katılan Ziraat Katılım, GFC Media Group tarafından düzenlenen 2017 yılı Bonds & Loans ödüllerinde “Yılın Yapılandırılmış Finansmanı” ve “Yılın Altyapı Finansmanı” dallarında ikincilik ödülünü aldı. Ziraat Katılım’a ödülleri, 15 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen ödül töreninde takdim edildi.

Genel Müdürlük Ek Hizmet Binası

Hizmet binalarını tek çatı altında birleştirerek Banka ile personel arasındaki kurumsal sinerjinin artırılmasına fayda sağlayacak bir gelişmeyi hayata geçiren Ziraat Katılım’ın Maltepe ek hizmet binası 5 Kasım 2018 tarihinde faaliyetine başladı.

Ziraat Finans Grubu Vizyon 2019

Ziraat Finans Grubu Vizyon 2019 toplantısı 6-7-8 Aralık tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi. Grubun 2019 yılı vizyon ve hedeflerinin irdelendiği toplantıya, Ziraat Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Aydın, Genel Müdür Sayın Metin Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ziraat Finans Grubu üst düzey yöneticileri, Bölüm Başkanları, Genel Müdürlük Servis Yöneticileri ve Şube Yöneticileri katıldı.