2018 Faaliyet Raporu
İnsan Kaynakları

Ziraat Katılım sürdürülebilir gelişme ve büyüme hedefleri doğrultusunda 2018 yılı sonu itibarıyla 1.042 çalışanı ve 80 şubesi ile müşterilerine etkin hizmet vermeye devam etmektedir.

Ziraat Katılım’ın insan kaynakları alanındaki uygulamaları, strateji ve hedefleri doğrultusunda, birim ve şubeleriyle iş ortaklığı içerisinde, çalışanlara rehberlik ederek, mutlu ve verimli bir çalışma ortamı oluşturmaya ve çalışanların performans gelişimlerine katkıda bulunmaya odaklıdır.

Ziraat Katılım sürdürülebilir gelişme ve büyüme hedefleri doğrultusunda 2018 yılı sonu itibarıyla 1.042 çalışanı ve 80 şubesi ile müşterilerine etkin hizmet vermeye devam etmektedir.

Ziraat Katılım; yetkinlik bazlı, şeffaf işe alım süreçleriyle 2018 yılı içerisinde 218 kişinin işe alımını gerçekleştirerek istihdama destek vermiştir.

Banka, modern insan kaynakları uygulamalarıyla birlikte, işe alım süreçlerinde yetkinlik bazlı mülakatın gerçekleştirilmesi amacıyla online değerlendirme sistemine geçmiştir.

Çalışanlarına eşit fırsatlar sunmayı ilke edinmiş olan Ziraat Katılım, geleceğin yöneticilerini, kadrosunda bulunan kurum içi insan kaynaklarından yetiştirmeye öncelik tanımıştır. Bu amaçla Yönetici Değerlendirme Programı başlatılmıştır.

Ziraat Katılım 2018 yılında Sabahattin Zaim Üniversitesi iş birliğiyle unvanda yükselme sınavını uçtan uca profesyonel şekilde gerçekleştirmiş ve başarılı olan personel bir üst unvana yükseltilmiştir.

80 yeni uzman yardımcısı

Ziraat Katılım, genç ve dinamik personel yapısını daha da güçlendirmek ve genç nüfusu bankacılık sektörüne kazandırmak amacıyla Anadolu Üniversitesi’nin katkılarıyla ülkemiz genelinde iki farklı ilde uzman yardımcısı sınavı açmıştır. Sınav ve mülakatta başarılı olan 80 adayın işe alım süreçleri tamamlanarak Banka’da istihdamları gerçekleştirilmiştir.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İş Yerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik gereğince İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlarının destekleriyle, Genel Müdürlük personelinin de katıldığı Acil Durum tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

12 şubenin yöneticisi iç kaynaklardan atanmıştır.

Ziraat Katılım, büyüme stratejisinde sürdürülebilir performansın gerçekleştirilmesinde en büyük pay sahibinin insan kaynağı olduğu bilinciyle, çalışanına yatırım yaparak yetenekleri elinde tutmanın yanı sıra onları geliştirerek üst yönetici kadrolarına hazırlamayı ilke edinmiştir. Bu bağlamda 2018 yılı içinde açılmış olan 17 şubenin 12 şube yöneticisi iç kaynaklardan karşılanarak atamaları gerçekleştirilmiştir.

Ziraat Katılım, çalışanlarının mesleki gelişimlerini planlı bir şekilde yönetmektedir.

Ziraat Katılım, çalışanlarının mesleki gelişimlerini planlı bir şekilde yönetmektedir. Bu amaçla personelin kişisel gelişimleriyle birlikte akademik kariyerlerini de geliştirmek amacıyla ülkenin seçkin üniversiteleriyle iş birliği yapmaktadır.

Personelin gelişimi için kurum içi ve kurum dışı eğitimlere devam edilmiş, özellikle İslam Ekonomisi ve Katılım Bankacılığı’na yönelik verilen sertifika eğitimleri ile çalışanlara katılım bankacılığını doğru anlatma yönündeki çalışmalara hız verilmiştir.

Ziraat Katılım 973 personeline 2018 yılında 62 farklı eğitimle toplamda 6339 gün/adam eğitim sağlamıştır.