2017 Faaliyet Raporu
2017 Yılında Öne Çıkanlar

2. Yıl Kuruluş Yıl Dönümü

Ziraat Katılım’ın 2. kuruluş yıl dönümü, 13 Mayıs 2017 günü İstanbul’da düzenlenen organizasyonla kutlandı.

Euro STP Excellence Award

Ziraat Katılım, dış ticaret operasyonel performansından dolayı üstün başarı ödülü kazandı.​ Ziraat Katılım’a, EUR muhabir bankamız KBC BANK tarafından, yüksek operasyonel performans ve ödeme işlemlerini %100 oranında başarıyla gerçekleştirmesi nedeniyle Euro STP Excellence Award üstün başarı ödül belgesi verildi.

Ekovitrin Yılın Katılım Bankası Ödülü

Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin’in 16. düzenlediği Yılın Starları Ödülleri 17 Haziran 2017’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Ekovitrin okurları tarafından belirlenen ankette, katılım bankaları kategorisinde Ziraat Katılım birinciliği alarak Yılın Katılım Bankası ödülüne layık görüldü.

Ankara Kurumsal Şubesi açıldı.

Ziraat Katılım’ın 63. şubesi, Ankara Kurumsal Şubesi 22 Aralık 2017 tarihinde müşterilerine hizmet sunmaya başladı. Şube’nin açılış töreninde, Ziraat Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Aydın ve Genel Müdür Sayın Metin Özdemir’in yanı sıra çok sayıda üst düzey yönetici ile şube yönetimi hazır bulundu.

Vizyon 2018 Antalya

Ziraat Finans Grubu Vizyon 2018 toplantısı 9-11 Aralık tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi. Grubun 2018 yılı vizyon ve hedeflerinin irdelendiği toplantıya, Ziraat Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Aydın, Genel Müdür Sayın Metin Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ziraat Finans Grubu üst düzey yöneticileri, Bölüm Başkanları, Genel Müdürlük servis yöneticileri ve şube yöneticileri katıldı.

Gelişim Üniversitesi Sektörün Enleri Ödülü En İyi Bankacılık Ödülü
İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin oylaması ile marka ve sektörel isimlerin yer aldığı Sektörün Enleri 9 Mayıs 2017’de gerçekleşen ödül töreninde sahipleriyle buluştu. Sektörün Enleri Ödülü kapsamında Ziraat Katılım En İyi Bankacılık ödülüne layık görüldü.

Yeni iştirakimiz ZKB Varlık Kiralama Eylül 2017’de faaliyete geçti.

ZKB Varlık Kiralama A.Ş., SPK’nın 07.06.2013 tarihli ve 28760 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Kira Sertifikaları Tebliği (III-61.1) çerçevesinde münhasıran kira sertifikası ihraç etmek amacıyla 8 Eylül 2017 tarihinde kurulmuştur.

ZKB Varlık Kiralama, İslami sermaye piyasalarına desteğin yeni ve somut bir ifadesidir.

ZKB Varlık Kiralama, münhasıran 3. tarafların kira sertifikası ihraçlarına aracılık ederek kurumsal şirketlere,

  • banka kredisi dışında alternatif bir yatırımcı tabanı oluşturmak,
  • kurumsal şirket risklerini piyasadaki yatırımcılara dağıtmak,
  • finansal kurum ve banka ağırlıklı ihraçların bulunduğu sermaye piyasalarında kurumsal ihraçlara derinlik kazandırmak amacıyla

faaliyet göstermektedir.

ZKB Varlık Kiralama; fonların, yatırım kuruluşlarının ve portföy yönetim şirketlerinin kaynaklarını reel sektöre ve son tahlilde Türkiye ekonomisine artan oranda kullandırmaları için yeni ve önemli bir fırsat sunmaktadır.

Kira Sertifikası Nedir?

Her türlü varlık ve hakkın finansmanını sağlamak amacıyla varlık kiralama şirketi tarafından ihraç edilen ve sahiplerinin bu varlık veya haktan elde edilen gelirlerden payları oranında hak sahibi olmalarını sağlayan faizsiz finansman ilkelerine uygun menkul kıymetlere kira sertifikası adı verilir.

Kira Sertifikası Türleri

  • Sahipliğe Dayalı Kira Sertifikası (İjara)
  • Yönetim Sözleşmesine Dayalı Kira Sertifikası (Vekalet)
  • Alım-Satıma Dayalı Kira Sertifikası (Murabaha)
  • Ortaklığa Dayalı Kira Sertifikası(Mudaraba-Muşaraka)
  • Eser Sözleşmesine Dayalı KiraSertifikası (İstisna)