2017 Faaliyet Raporu
İnsan Kaynakları

269 kişi Ziraat Katılım ailesine katıldı. (2017 yılında)
4.394 gün/adam 694 personele sunulan toplam eğitim süresi

Ziraat Katılım’ın insan kaynakları alanındaki uygulamaları, strateji ve hedefleri doğrultusunda, birim ve şubeleriyle iş ortaklığı içerisinde, çalışanlara rehberlik ederek, mutlu ve verimli bir çalışma ortamı oluşturmaya ve çalışanların performans gelişimlerine katkıda bulunmaya odaklıdır.

Ziraat Katılım, sürdürülebilir gelişme ve büyüme hedefleri doğrultusunda 2017 yılı sonu itibarıyla 890 çalışanı ve 63 şubesi ile müşterilerine etkin hizmet sunmaya devam etmiştir.

Ziraat Katılım, yetkinlik bazlı, şeffaf işe alım süreçleriyle 2017 yılı içerisinde 269 kişinin işe alımını gerçekleştirerek istihdama destek vermeye devam etmiştir.

Modern insan kaynakları uygulamalarını hayata geçiren Ziraat Katılım, bünyesinde çalışan personele eşit fırsatlar sunmayı ilke edinmiş ve geleceğin yöneticilerini kurum içi insan kaynaklarından yetiştirmeye öncelik tanımıştır.

2017 yılında Ziraat Katılım, Sabahattin Zaim Üniversitesi işbirliğiyle unvanda yükselme sınavını uçtan uca profesyonel şekilde gerçekleştirmiş, başarılı olan personel bir üst unvana yükseltilmiştir.

70 yeni uzman yardımcısı
Ziraat Katılım genç dinamik personel yapısını daha da güçlendirmek, genç nüfusun bankacılık sektörüne kazandırılması amacıyla Anadolu Üniversitesi’nin katkılarıyla ülkemiz genelinde iki farklı ilde uzman yardımcısı sınavı gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen sınava 10.135 kişi katılmıştır. Sınav ve mülakatta başarılı olan 70 adayın işe alım süreçleri tamamlanarak istihdamları gerçekleştirilmiştir.

Çalışanlarının sağlığına önem veren ve bu konuda gerekli düzenlemeleri yapan Ziraat Katılım, Genel Müdürlük kadrosunda görev yapan çalışanlarına sağlık taraması gerçekleştirmiştir.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İş Yerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik gereğince İş Sağlığı ve Güvenlik uzmanlarının destekleriyle Genel Müdürlük binası ve Üsküdar Ek Binalarında personelin katılımlarıyla Acil Durum tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

13 şubenin yöneticisi iç kaynaklardan atanmıştır.
Ziraat Katılım, büyüme stratejisinde sürdürülebilir performansın gerçekleştirilmesinde en büyük pay sahibinin insan kaynağı olduğu bilinciyle çalışanına yatırım yaparak yetenekleri elinde tutmanın yanı sıra onları geliştirerek üst yönetici kadrolarına hazırlamayı ilke edinmiştir. Bu bağlamda 2017 yılı içinde açılmış olan 19 şubenin 13 şube yöneticisi iç kaynaklardan karşılanarak atamaları gerçekleştirilmiştir.

Ziraat Katılım etkin karar almayı kolaylaştırmak, esnek bir yapıya sahip olmak ve büyümeyi destelemek üzere kurgulanmış yeni modern bir organizasyonel yapıya geçiş yapmıştır.

Banka organizasyon şemalarının anlık olarak alınabilmesi, doğru yorumlanabilmesi, karar alma mekanizmasının hızlandırılması ayrıca sistemden alınacak şemalara küçük raporların eklenmesi amacıyla Dynamic Query programı devreye alınmıştır.

Ziraat Katılım, çalışanlarının mesleki gelişimlerini planlı bir şekilde yönetmektedir. Bu amaçla personelin kişisel gelişimleriyle birlikte akademik kariyerlerini de geliştirmek amacıyla ülkenin seçkin üniversiteleriyle işbirliği yapılmaktadır.

Personelin gelişimi için kurum içi ve kurum dışı eğitimlere 2017 yılında da devam edilmiş, özellikle İslam Ekonomisi ve Katılım Bankacılığı’na yönelik sertifika eğitimleri ile çalışanlara katılım bankacılığını doğru anlama yönünde çalışmalara hız verilmiştir.

Ziraat Katılım 2017 yılında 152 farklı eğitimle 694 personeline toplamda 4.394 gün/adam eğitim sağlamıştır.