2017 Faaliyet Raporu
Kurumsal Profil

Finansal yönetim stratejisini, finansman ağırlıklı bilanço, etkin ve çeşitlendirilmiş kaynak yapısı ve bilanço ile uyumlu özkaynağa sahip olma ana eksenlerinde belirlemiş olan Ziraat Katılım, ülke ekonomisi ve gelişimine katkı sağlamayı sürdürmektedir.

Türkiye’de katılım bankacılığını geliştirme misyonu
Ziraat Katılım, Türkiye’de kurulan kamu sermayeli ilk katılım bankasıdır. Katılım bankacılığının gelişimine katkıda bulunmak ve bankacılık sektöründen aldığı payı artırmak amacıyla faaliyete geçen Ziraat Katılım 675 milyon TL sermaye ile kurulmuştur.

Güçlü özsermaye ile desteklenen büyüme
Bilanço büyüklüğü ile uyumlu bir özkaynak seviyesinin sürdürülmesi amacıyla, 2017 yılında T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Ziraat Katılım’ın özsermayesini 500 milyon TL’lik öz sermaye eklemek suretiyle artırmıştır. Bu artırımı takiben Ziraat Katılım’ın özsermayesi 1.250 milyon TL’ye ulaşırken, 2017 yılsonu itibarıyla aktif büyüklüğü 14,3 milyar TL olmuştur.

Ziraat Katılım’ın sermaye yeterlilik oranı aynı tarih itibarıyla %13,1 olarak gerçekleşmiştir.

Reel ekonomiye destek
Finansal yönetim stratejisini, finansman ağırlıklı bilanço, etkin ve çeşitlendirilmiş kaynak yapısı ve bilanço ile uyumlu özkaynağa sahip olma ana eksenlerinde belirlemiş olan Ziraat Katılım, ülke ekonomisi ve gelişimine katkı sağlamayı sürdürerek 2017 yılında, reel sektörün desteklenmesi çerçevesinde nakdi ve gayrinakdi finansman hacmini %93 oranında artırmıştır.

Paylaştıkça Daha Fazlası
Ziraat Katılım, Paylaştıkça Daha Fazlası ilkesinde özetlenen katılım bankacılığı anlayışına uygun olarak, sürdürebilir kârlılık ve verimlilik hedefiyle faaliyetlerini sürdürmüş ve 2017 yılında 159 milyon TL kâr elde etmiştir.

63 şube, 890 personel
Ziraat Katılım, 2017 yılında yurt içinde 19 yeni şube açmıştır. Toplam şube sayısı 63 ulaşırken, alanında uzman 890 personeli ile faaliyetlere devam edilmiş ve müşterilere hizmet sunulmuştur.

Ziraat Bankası ile sinerjik işbirliği
Ziraat Katılım Ziraat Bankası ile muhabirlik anlaşması çerçevesinde işbirliği içindedir.

Ziraat Katılım müşterileri, Türkiye’nin açık ara fark ile en yaygın hizmet teşkilatına sahip Ziraat Bankası’nın şube ve ATM’lerinden erişim sağlayabilmektedir.

Çeşitlenen kanal yapısı ile etkin hizmet sunumu
Ziraat Katılım, İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılık, Çağrı Merkezi ve Ödeme Sistemleri alanlarındaki uygulamaları ile müşterilerine her kanaldan kaliteli hizmet sunmaya ve artan ölçekte katkı sağlamaya devam etmektedir.

Etkin, lider ve saygın katılım bankası olma yolunda, herkes için katılım bankacılığı yapmayı, katılım bankacılığını ülkenin hedeflerine paralel olarak ileriye taşımayı temel hedef edinen Ziraat Katılım yeni başarılara imza atma kararlılığıyla yoluna devam edecektir.