2016 Faaliyet Raporu
Yönetim Kurulu Özet Raporu

Lider ve saygın bir katılım bankası olma hedefi ile “Paylaştıkça Daha Fazlası” ilkesini benimseyerek, yalnızca müşterileri ve hissedarları için değil topluma ve tüm paydaşlarına değer katacak çalışmalarda bulunmak için kurulan Ziraat Katılım, 2016 yılını başarılı şekilde tamamlamanın haklı gururunu yaşamaktadır.

2016 yılında jeopolitik riskler, yaşanan olağanüstü durumlar, küresel ekonomideki dalgalanmalar ve komşu ülkelerde yaşanan belirsizlikler, ülkemiz ekonomisini etkileyen başlıca unsurlar olmuştur. Bu çerçevede, ülkemizin temel ekonomik göstergelerinde hedeflerimizden bir miktar sapma olsa da gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerle beraber değerlendirildiğinde, Türkiye için 2016 yılı başarılı sonuçlanmış ve ekonomi yönetimimiz tarafından 2017 yılı için umut verici tedbirler alınmıştır.

Ziraat Katılım da ülkemizdeki gelişmelerle uyumlu şekilde başarılı bir 2016 yılı geçirmiş, katılım bankacılığını daha geniş kitlelere ulaştırmak adına önemli adımlar atmıştır. Fon kullandırım ağırlıklı aktif büyüklüğü 8 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bilanço büyüklüğümüz içerisinde, topladığımız fonlar 5,6 milyar TL, kullandırdığımız fonlar ise 6 milyar TL seviyesinde olup dengeli bir seyir izlemektedir.

Ziraat Katılım, sermaye ve para piyasalarında da aktif şekilde yer alarak 155 milyon ABD doları tutarlı ilk murabaha sendikasyonunu gerçekleştirmiş, yurt içinde 100 milyon TL tutarında ilk kira sertifikası ihracını tamamlayarak itfa tarihlerinde üç kez yenilemiştir.

2016 yılında katılım bankacılığı prensiplerine uygun şekilde dizayn edilen “Kâr-Zarar Ortaklığı”, “Finansman Limitli Banka Kartı” ve “Devlet Katkılı Konut ve Çeyiz Hesapları” ürünlerimiz ile mobil bankacılık uygulamamız, müşterilerin kullanımına sunulmuştur.

Ziraat Finans Grubu’nun temel ilkelerinden biri olan sürdürülebilir kârlılık ve verimlilik ilkesi içerisinde, 2016 yılını 30,7 milyon TL kâr ile kapatan Ziraat Katılım, müşteri odaklı ve aktif kalitesi yüksek bilanço yapısı, tabana yaygın ve çeşitlendirilmiş kaynak yapısı ve deneyimli 655 personeli ile katılım bankacılığına 2017 yılında da katkı vermeye devam edecektir.

Hüseyin AYDIN
Yönetim Kurulu Başkanı

Osman ARSLAN
Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür