2016 Faaliyet Raporu
Kurumsal Profil

Ziraat Katılım; yalnızca müşterilerine ve hissedarlarına değil, tüm paydaşlarına ve topluma değer katacak çalışmalar yürütmeye, katılım bankacılığının gelişimine destek olmaya odaklıdır.

Ülkemizin kamu sermayeli ilk katılım bankası olarak 29 Mayıs 2015 tarihinde Eminönü Şubesiyle faaliyete başlayan Ziraat Katılım, deneyimli personeli, etkin dağıtım kanalları, dijital platformları ve teknolojik altyapısıyla bireysel ve kurumsal bankacılık alanlarında müşterilerine hizmet sunmaktadır.

Ziraat Katılım, üyesi olduğu Ziraat Finans Grubu’nun sinerjisi ve 153 yıllık Ziraat markasının gücüyle, Türkiye’nin bulunduğu bölgedeki ve küresel ölçekteki hedeflerine katkıda bulunmakta, “Paylaştıkça Daha Fazlası” ilkesi çerçevesinde emin adımlarla yoluna devam etmektedir.

Ziraat Katılım; yalnızca müşterilerine ve hissedarlarına değil, tüm paydaşlarına ve topluma değer katacak çalışmalar yürütmeye, katılım bankacılığının gelişimine destek olmaya odaklıdır.

Hep birlikte büyümeyi hedefleyen vizyoner bir katılım bankası olarak aktif büyüklüğünü geçen yıla oranla %266 oranında artıran Ziraat Katılım, ilk faaliyet yılında 9 milyar TL nakdi ve gayrinakdi finansman desteği ile üretim ve istihdama doğrudan katkı sağlamıştır.

“Paylaştıkça Daha Fazlası” ilkesine uygun bir biçimde iş modellerini oluşturan, sürdürülebilir kârlılık ve verimlilik hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Ziraat Katılım, 30,7 milyon TL kâr elde ettiği 2016 yılında başarılı bir performans sergilemiştir.

Ülkemiz milli gelirinin %70’inin temsil edildiği bölgelerde şube ağı kuran Ziraat Katılım, 2016 yılında yurt içinde açtığı 22 yeni şube ile toplam 44 şubeye ulaşmış ve coğrafi yaygınlığını daha da geliştirmiştir.

Ziraat Katılım, 655 deneyimli ve yetkin personeli, internet şubesi, mobil şubesi ve çağrı merkezi ile müşterilerine üstün kaliteli hizmet sunmaya ve ülke ekonomisine artan oranda katkı sağlamaya, gelecekte de devam edecektir.