2021 FAALİYET RAPORU
Yönetim Kurulu Özet Raporu

2021 yılı Bankamız adına, küresel salgının etkilerinin her alanda hissedilmesine rağmen başarılı bir yıl olmuş olup aktif büyüklük, kullandırılan ve toplanan fonlar kalemlerinde bankamız sağlıklı büyümesini sürdürmüştür. 2021 yılı başarılı finansal sonuçlar elde edilerek tamamlamıştır.

Ziraat Katılım aktif kalitesini korumuş, öz kaynak büyüklüğünü artırmıştır. Toplam aktifler ve net kâr olmak üzere birçok alanda sektörde etkisini hissettirmeye devam etmiştir.

2020 yılına göre %63 artışla 98,3 milyar TL büyüklüğe ulaşan toplam aktifleri ve 559 milyon TL dönem net kârı ile müşterilerine ve ülkemiz ekonomisine uzun soluklu katkı sağlamayı sürdürmektedir.

Bilanço büyümesinin yanı sıra ürün ve hizmet gamı, müşteri sayısı ve hizmet kanalları yapılanmasında finansal performansı güçlendirecek aksiyonlar alınmıştır.

Bankamız, Bilanço büyüklüğünü hem farklılaşan finansman taleplerine uygun çözümler sunarak hem de kredi kalitesini koruyarak yönetmektedir. Bu minvalde, nakdi krediler bakiyesi %58 artarak 66,4 milyar TL seviyesine yükseltmiştir. Nakdi ve gayrinakdi kredilerin toplamı 96 milyar TL’ye ulaşmıştır.

2021 yılı faaliyet döneminde de kaynaklarını ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak üzere başta reel sektör olmak üzere katılım bankacılığına uygun tüm sektörlerin kullanımına sunmuştur.

Diğer taraftan Bankamız, Türk ekonomisinin kalkınma yolculuğunda önemli bir rol oynayan KOBİ’lere, salgın koşullarının üzerlerindeki olumsuz etkisini azaltmak ve yatırımlarını desteklemek amacıyla Nefes 2021 Destek Finansmanı ile verdiği güçlü desteği de sürdürmüştür.

“Paylaştıkça Daha Fazlası” ilkesi doğrultusunda katılım bankacılığı faaliyetine başlayan ilk kamu sermayeli katılım bankası olan Ziraat Katılım, ülkemizin tasarruf oranının artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında sunduğu çeşitli tasarruf ve mevduat ürünleriyle sürdürülebilir kârlılık ilkeleri çerçevesinde milli ekonomiye katkı sunmaya devam etmektedir. Sektöre dinamizm ve derinlik kazandırma yolunda, katılım bankacılığı prensiplerine uygun ürünleri ile müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verme noktasında azami çaba göstermektedir.

Sürdürülebilir kârlılık ve verimlilik içerisinde büyüyen, finansmana dayalı bilanço yapısı ve müşteri odaklı yapılanma hedefi ile Ziraat Katılım, müşterilerine ve ülkemize en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Saygılarımızla,

Ziraat Katılım Yönetim Kurulu