2021 FAALİYET RAPORU
Ziraat Katılım’ın Covid-19 Stratejisi ve Paydaşlarına Katkısı


COVİD-19 SALGINI KAPSAMINDA, İLK ANDAN İTİBAREN ÇALIŞMALARA BAŞLAYAN BANKAMIZ İSAD (İŞ SÜREKLİLİĞİ VE ACİL DURUMU) SEKRETARYASI, ACİL DURUMLA MÜCADELE EDEBİLMEK AMACIYLA TÜM ÇALIŞMALARI YÖNETEREK KOORDİNE ETMİŞTİR.

COVİD-19 salgını kapsamında, ilk andan itibaren çalışmalara başlayan Bankamız İSAD (İş Sürekliliği ve Acil Durumu) Sekretaryası, acil durumla mücadele edebilmek amacıyla tüm çalışmaları yöneterek koordine etmiştir.

Genel Müdürlük Binalarımızın ortak kullanım alanlarında ve lavabolarında, dezenfekte amaçlı temizlik çalışmaları yapılmıştır.

Genel Müdürlük Binalarımız bütünüyle, gümüş iyonizer olarak isimlendirilen madde ile yapılan anti bakteriyel ve antiviral dezenfektasyon işleminden geçirilmiştir. Etki süresi 6 ay olan bu uygulamaya ilave olarak, Genel Müdürlük Binalarımız, tüm çalışma ve ortak kullanım alanlarını kapsayacak şekilde bütünüyle, ilave bir dezenfekte işlemine tabi tutulmuştur.

Genel Müdürlük Binalarımızdaki halılar için antiviral koruyuculuk sağlayan özel dezenfektan malzeme ile dezenfektasyon işlemi yapılmıştır.

Servis kullanan çalışma arkadaşlarımızın kullandıkları servislerin düzenli olarak dezenfekte edilmesi sağlanmıştır. Personel taşıma servislerimiz sosyal mesafe kuralına göre yeniden planlanmıştır.

Temizlik alanlarında ve ortak kullanım alanlarında bilgilendirici görseller asılmıştır.

Bankamız Portalında “COVİD 19 hakkında bilgilendirme ve alınması gereken tedbirler’’ başlığı ile çalışanlarımız bilgilendirilmiştir.

Genel Müdürlük binalarında ve şubelerde alınması gereken tedbirlerle ilgili afişler asılmıştır.

Eğitimlerimizin, toplantılarımızın ve mülakatlarımızın online olarak yapılması sağlanmıştır.

Engelli, hamile, süt izinli ve dezavantajlı personelimizin uzaktan çalışabilmesi için gerekli sistem altyapısı oluşturulmuştur.

Bankolar ile müşterilerimiz arasına şerit çekilerek sosyal mesafenin korunması sağlanmıştır. Bankolarımıza pleksi cam yerleştirilmesi sağlanarak, hastalığın dağılması engellenmiştir.

Genel Müdürlük binalarında ve şubelerde alınması gereken tedbirler oluşturulmuştur.

Takım elbise temizliğinin zor olması ve hijyenik nedenlerle geçici süreyle iş kıyafeti olarak takım elbise (Business Casual) zorunluluğu kaldırılmış, sivil iş insanı (Smart Casual) kıyafet giyme imkanı sağlanmıştır.

Personellerimize uzaktan erişim yetkisi tanımlanmış ve gerekli donanım tedarik edilmiştir.

Bankamızda çay, kahve ve diğer ikramların tek kullanımlık malzemeler (bardak, çatal, kaşık vb.) ile yapılması sağlanmıştır.

Maske ve eldiven kullanımı konusunda tüm çalışanlarımız bilgilendirilmiştir. Çalışma ortamı, asansör, mutfak, mescit, personel taşıma servisi gibi ortak alanlarda maske takılması zorunluluğu getirilmiştir.

Tüm şubelerimize koruyucu malzeme ve dezenfektan gönderimi yapılmıştır. Gönderim ulaşmayan şubelerimize, bu malzemeleri bulundukları bölge ve lokasyonlardan temin edebilme imkânı verilmiştir.

Şube dış cephesinde bulunan ATM’lerimize müşterilerimizin kullanımı için dezenfektan konulmuş olup, ATM’lerimizin gün içinde aralıklarla temizlenmesi sağlanmaktadır.

Şubelerimizde, müşterilerimizin bekleme holüne sosyal mesafe gözetilerek alınması ve bekletilmesi sağlanmıştır.

Şube metrekare bilgisine göre şubede bulunması gereken maksimum kişi sayısı belirlenmiş, tüm şubelere ilgili afiş gönderimi sağlanmıştır.

Genel Müdürlük binalarındaki çay servislerinin saat başı olacak şekilde yapılması kararlaştırılarak personelin kat mutfaklarına elzem bir durum olmadığı sürece girmemesi sağlanmıştır.

Aşı olmayan personelimizden haftalık olarak PCR sonucu ibraz etmesi zorunluluğu getirilmiştir.

Çalışma ortamı, asansör, mutfak, lavabo, mescit, personel taşıma servisi gibi ortak alanlarda maskeli olunması, Çalışma masasından ayrılırken mutlak surette maske takılması hususunda personelimize bilgi verilmiştir.

Zorunlu 2 doz aşının tamamlanması ve sağlık açısından sakıncası yoksa hatırlatma dozunun alınması, hususunda personelimiz teşvik edilmiştir.

Acil ve Beklenmedik Durum Senaryolarına Covid-19 senaryosu eklenmiştir.