2021 FAALİYET RAPORU
İnsan Kaynakları


ZİRAAT KATILIM’IN İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI, ÇALIŞANLARININ POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARMAYI, PERFORMANSLARINI ARTIRMASINI VE KARİYER GELİŞİMLERİNİN SÜRDÜRÜLMESİNİ AMAÇLAMAKTADIR.

Ziraat Katılım, sürdürülebilir gelişme ve büyüme hedefleri doğrultusunda 2021 yılı sonu itibarıyla 1.529 çalışanı, 120 yurt içi ve 1 yurt dışı şubesi ile müşterilerine yurt içinde 53 farklı ilde etkin hizmet vermeye devam etmiştir.

Ziraat Katılım, 2021 yılında 100 adayın yazılı sınav ve mülakat sürecinden sonra işe alımını gerçekleştirmiştir. Böylece genç ve yeni mezun istihdamına destek vermeye devam etmiştir.

Ziraat Katılım şubeleşme çalışmaları ile faizsiz finans sistemini ülkemiz sınırları içerisinde yayma ve geliştirme faaliyetlerinin yanında ülke dışında da şube açarak ülkemizi temsil etmeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda 2021 yılı içerisinde yurt içinde 16 yeni şubeyi faaliyete başlatmıştır.

Ziraat Katılım, bünyesinde çalışan personele eşit fırsatlar sunmayı ilke edinmiş ve geleceğin yöneticilerini, kadrosunda bulunan kurum içi insan kaynaklarından yetiştirmeye öncelik tanımıştır. Bu kapsamda 2021 yılında da Yönetici Aday Programını başarı ile tamamlayan personel banka ihtiyaçları doğrultusunda yönetici görevine terfi ettirilmiştir.

Performans yönetimi sistemi etkin şekilde kullanılarak görev pozisyon terfilerinin devamı 2021 yılında da sağlanmıştır.

Ziraat Katılım, sürdürülebilir büyümenin ve etkin performansın gerçekleştirilmesinde en büyük pay sahibinin insan kaynağı olduğu bilinciyle çalışanlarının kariyer yolunda adil bir şekilde ilerlemesi amacıyla her yıl unvanda yükselme sınavını gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda 2021 yılında da İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi işbirliğini devam ettirerek unvanda yükselme sınavını online şekilde gerçekleştirmiş ve başarılı olan personel bir üst unvana yükseltilmiştir.

Ziraat Katılım, İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamındaki çalışma ve faaliyetlerine 2021 yılında da devam etmiştir. Covid-19 salgınına karşı tedbirleri 2020 yılında olduğu gibi sürdürülmüştür.

Ziraat Katılım, çalışanlarının mesleki gelişimlerini planlı bir şekilde yönetmektedir.

Ziraat Katılım, çalışanlarının mesleki gelişimlerini planlı bir şekilde takip etmekte ve yönetmektedir. Bu kapsamda sınıf içi, online ve videolu eğitimler tasarlayarak 2021 yılında kişi başı ortalama 42,74 adam/saatlik eğitim verilmesi sağlanmıştır.

İşe alım sınavı ile istihdam edilen personele İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Katılım Bankacılığı Okulu’nda işe hazırlık eğitimleri yüz yüze verilmiştir.

Şube yöneticilerinize yönelik 6 ay sürecek olan Liderlik Gelişim Projesi hayata geçirilmiştir.

Ziraat Katılım’ın ve katılım bankacılığının tanıtımı amacıyla Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğrencilerin katılımı ile eğitim gerçekleştirilmiştir.

Uluslararası iletişimin kaçınılmaz olduğu ve önemini her geçen gün artırdığı günümüz şartları göz önünde bulundurularak insan kaynağının yabancı dil bilgisinin daha nitelikli hale gelmesi amacıyla çalışanlarına yönelik İngilizce ve Arapça dil eğitim desteği verilmiştir.

Ziraat Katılım, doğru ve adil ücretlendirme politikası ile çalışanlarının motivasyonunu ve kurumsal bağlılıklarının sağlayarak kurum stratejileri ile uyumlu sürdürülebilir başarıyı da özendirmektedir. Sektördeki ücret düzeylerine ilişkin veriler toplanarak ve Banka iç dengeleri gözetilerek rekabetçi konumunu sürdürmek adına ücret araştırmaları yapılmaktadır.

Ücret yapısı; görev pozisyonu gruplarına ve unvanda bekleme sürelerine uygun olarak maaş ile personelin görev yaptığı bölgeye göre görev yeri ücreti ve ulaşım yardımı; değişken ücret olarak performans primi ve diğer yan ödemeleri içermektedir. Ayrıca kurum katkılı bireysel emeklilik sistemi, hayat sigortası, doğum yardımı ödemesi, aile destek ödemeleri (aile başarı, özel eğitim desteği) gibi yan haklar da sunmaktadır.